onsdag 12 mars 2014

Vegetarisk onsdagsmiddag.

Jag får ofta dille på olika maträtter och just nu har jag ett litet dille på bladspenat. Det är så himla himla gott och enkelt.
Fräs en hel påse färska spenatblad i en klick äkta smör. (Kanske heter det babyspenat...?) Några minuter räcker. De krymper enormt mycket så bli inte rädd och tro att det är alldeles för mycket när hela pannan svämmar över av spenat just då du börjar steka. Det blir alltid för lite med en påse i vår familj på sex personer.
När bladen krympt och geggat ihop sig lite tar jag en näve valnötter ur frysen (bästa stället att ha nötter!) och lägger i pannan en halv minut eller nåt så att de blir lite varma. Sen drar jag stekpannan från värmen och smular ner en liten bit fetaost. Jag vill inte att fetaosten ska smälta. Sist ringlar jag över lite krämig balsamico eller eventuellt honung och vrider några varv med svartpepparkvarnen. Det här är verkligen hur gott som helst!
Idag åt vi det tillsammans med falaflar som jag gjorde av tre förpackningar kikärtor mixade med spiskummin, cayennepeppar, lite curry, riven vitlök, salt och två ägg och för att få de mer hållbara vid stekningen mixade jag en deciliter havregryn till havremjöl och blandade i.
Såsen gjorde jag av turkisk youghurt, fransk senap, salt en liiiten klick majonäs. 
    -Maten är klar!

/Pernilla

3 kommentarer:

  1. Steker du falafeln eller friterar du dom? Vad gott det ser ut.
    Mia B

    SvaraRadera
  2. Mia B: Jag steker de bara. Fritera är så grylligt, :)

    SvaraRadera
  3. Åhh ser supersmarrigt ut! =) Mums!

    SvaraRadera