söndag 30 mars 2014

Sol, eld och nerver på kocktävling i det friaElden stod i centrum när gymnasiekockar från hela landet i torsdags svängde ihop en tävlingsmeny inför massor av åskådare och proffskockar som bedömde såväl arbetssätt som hygien och - naturligtvis - upplägg och SMAK. Huvudråvarorna: vildfångad röding, renrostbiff, laxrom, mandelpotatis och skabramost från Jokkmokk, var desamma för alla sju lag.

Vildmarkskocken är en av landets största tävlingar för elever som pluggar på olika restaurangprogram och tävlingen avgörs utomhus. Arrangör är Björknäsgymnasiet. I år var temat Bodens fästning och tävlingsplatsen Rödbergsfortet i Boden. Solen sken från en klarblå himmel, till skillnad från förra gången när tävlingen avgjordes i hällande regn.

Länet representerades av tre tjejer från Björknäsgymnasiet, Linn Hällefors, Fanny Hansson och Lisa Tingstad Solsona. De kämpade, var supernöjda med sin insats och slutade på en tredje plats.
Tårar av lättnad och glädje steg i Fannys ögon när maträtterna var klara.
- Det känns så härligt, vi har övat många gånger och aldrig har allt klaffat så bra som i dag. Vi kunde inte gjort det bättre, sa hon med ett brett leende.
/Birgitta
 


 
Bodenlaget: Linn Hällefors, Fanny Hansson och Lisa Tingstad Solsona.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar