lördag 15 mars 2014

Vända blad? Det är dags att byta bok!

... Så löd rubriken till min krönika i dagens lördagsbilaga. Jag har gjort slut med den tidning som varit min arbetsplats i många, många år!

Det är spännande men pirrigt att gå vidare. Jag ska dels fortsätta att skriva reportage och frilansa för de veckotidningar och månadsmagasin jag redan jobbar för sedan flera år tillbaka, dels jobba som kommunikatör på en kommunal förvaltning.

Att skiljas är inte bara att dö en LITEN smula, det har jag fått erfara under de senaste veckorna. Jag har haft världens bästa arbetskompisar på Norrbottens-Kuriren där jag under de flesta av mina år jobbat som redaktör, reporter och redigerare för lördagsbilagan. Jag har jobbat med det vi i branschen kallar för feature. Jag har skrivit om familjer som mist sina barn i svåra sjukdomar, om den unga kvinnan som växte upp med alkoholiserade föräldrar och om paret som under ett halvår under vår bevakning kämpade för att komma i form och god hälsa.

Jag har skrivit om hus, hem och inredning, gjort nyfikna nedslag hos aktuella personer och testat en rad olika träningsformer för tidningens räkning. I oktober har jag flera år i rad förmedlat bröstcancerdrabbade kvinnors berättelser och en gång fick jag, i egenskap av reporter, det stora förtroendet att vara med vid ett barns födelse.

Jag har också jobbat för TV-kanalen 24Norrbotten där jag tagit fram programidéerna och varit programledare för programmen Hemmavid, Barn & föräldrar, Upp ur soffan, Mitt bästa jag, Duohemmet och Duojag tillsammans med filmarparhästen Maria Jakobsson.

Det har varit otroligt roliga år och Norrbottens-Kuriren var en väldigt bra arbetsplats. Det fanns aldrig någon anledning att byta, dessutom är mediebranschen i Norrbotten liten och tyvärr ständigt krympande. Men nu är det alltså dags. Nya utmaningar väntar och jag hoppas och tror att det ska bli utvecklande att ta ut nya riktningar i livet. /Birgitta6 kommentarer:

 1. Men vad roligt att höra att du gått vidare i ditt liv, det kommer att gå hur bra som helst!
  Lycka till
  /mia b

  SvaraRadera
 2. Tusen tack, Mia! Det sägs att man aldrig ångrar det man gör.... :-)

  SvaraRadera
 3. Vad roligt för dig! Det kommer säkert bli superkul!

  SvaraRadera
 4. Tack Fröken Prickig-Anna! Jag ser fram emot nya infallsvinklar, nya människor och utveckling. :-) /Birgitta

  SvaraRadera
 5. Spännande!! Men vilken förlust för Duo... :( Lycka till bästa du!! Kram Erika H, Hortlax

  SvaraRadera