tisdag 8 april 2014

Vardagsmagi!

Ibland får man bara så fullt upp att allt annat blir hängande i luften. Så också denna blogg som fick klara sig själv här några dagar.
Våren kommer med stormsteg och trots isande temperaturer om natten syns det ena vårtecknet efter det andra. Förrförra veckan flög ett trumpetade svanpar förbi ovanför mig och tofsviporna flyger sen flera dagar runt på åkrarna här i Bensbyn där jag bor. Dock har jag inte sett någon ärla, så jag har inte dragit fram mitt ärlepinnefodral ännu.

Vad är nu detta kanske du tänker!

Jo, det är nog det mest nödvändiga du kan ha. Om du bara ska sy en enda sak i år så är det detta. Men skynda, snart är det försent!

Ett ärlepinnefodral är ett liten liten tubformad påse som du ska ha i fickan från och med nu och sen ska du hålla ögonen öppna. Så fort du ser vårens första ärla ska du ta upp den första lilla pinne du ser och stoppa i ditt lilla ärlepinnefodral. Detta stoppar du sen i plånboken, fickan, eller handväskan och sen är det bara att vänta så kommer dina önskningar att uppfyllas. Bra va!

Så skynda nu att plocka fram en liten tygsnutt och nål och tråd och så syr du ditt lilla fodral genast. Eller virka, sticka, limma, snida...vad som helst. Bara det är litet och går att ha i fickan eller plånboken och rymmer en liten liten pinne.
Och du! Skicka gärna en bild till oss så kan vi göra en liten bildkavalkad på alla olika ärlepinnefodral som finns där ute i världen. Mejladressen står här bredvid. Det går bra att skicka dem på facebook också!

Så här oansenliga och slarvsydda ser mina ärlepinnefodral ut.  Man kan förstås lägga ner mer möda och kärlek än så här men jag blev så nervös att jag skulle hinna se en ärla innan jag slängt ihop dem så det fick bli den här varianten i år. Nästa år ska jag brodera och sy ordentligt. Men det hänger inte på HUR de är gjorde. Huvudsaken de finns där i fickan när det är dags. Vem vill inte ha chans att få sina små drömmar uppfyllda.

Snart hoppas jag de ska se ut så här då vi fått se vårens första ärla.
Kom an våren! Vi är redo!
Pernilla

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar