söndag 5 oktober 2014

Postkö och bankbok.

VETENSKAPENS HUS.
Förut var det postkontor och många är vi säkert som köat där. Jag brukade passa på att beundra taket och golvet när jag satt och skulle ta ut eller sätta in pengar. Det var på den tiden man hade en bankbok (eller hette det postbok?) som postkassören skrev in siffrorna i för hand. Hur mycket man tog ut eller sattes in antecknades prydligt och vad slutsumman blev. Efter ett tag blev det en mackapär som bankboken ställdes i och så skrevs siffrorna med maskinskrift istället med ett speciellt knastrande printljud, men jag tyckte det var finare med det handskrivna.
Bankböcker. Det vet inte de unga vad det är.
Bankböcker och postköer.
Men golvet och taket finns kvar och nu kan man äta en god lunch och samtidigt lyssna på en föreläsning om man har lust. Vi fick höra och se en industrirobot som dansade balett ur föreställningen Svansjön. Märkligt och konstigt men härligt. Forskare i dans visste jag inte ens att det fanns, än mindre robotdans.
Soppan var god. Pumpasoppa med chili värmde gott i höstrusket.

Vetenskapens hus och restaurang Unik. Väl värt ett besök. Vill du lyssna på något vetenskapligt så kolla in vilka föreläsningar som bjuds här. Och vilken mat som bjuds finns här.

1 kommentar:

  1. Vad roligt att en så fin lokal kommer till användning på nytt och att dom snygga detaljerna sparats. Ser nästan ut som en konserthall. Visst minns jag bankböckerna men inte riktigt hur det skrevs i dom . Däremot förde jag länge in i ett noteringshäften från banken, hur mycket jag satt in...eller i dom flesta fall tagit ut:-) Bor alltför långt från för att komma och njuta av den goda maten och annat som bjuds.

    SvaraRadera